Matkavinkkejä

Riika lokakuu 2013Lokakuinen Riika otti pienen seurueemme vastaan tihkusateisena ja tuulisena.

Riian lentokenttä linja-autopysäkiltä kuvattuna. Numerolla 22 pääsimme keskustaan. Lippu 0,70 latia/henkilö maksettiin suoraan kuljettajalle. Näyttötaulusta seurasimme pysäkin nimiä kunnes siinä luki Stockmann ja jäimme pois kyydistä 13. janvara iela -nimisellä kadulla. Hotellimme Avalon oli saman kadun varrella ja näkyikin pysäkiltä hieman takaviistossa, mutta sinne päästäkseen oli alitettava tie sokkeloisen tunnelin kautta.

Ruokapaikkoja


Kalku iela nro 6:sta löysimme viihtyisän ja edullisen Il Patio -nimisen ravintolan tulomme ensimmäisenä iltana, kun sääkin oli muuttunut jo hieman paremmaksi.


Illallinen kolmelle. Tähän lisäsimme vielä 10 % tippiä.

Perinteisen latvialaisesti sisustettu Province sijaitsi osoitteessa Kalku iela 2 lähellä Mustapäiden taloa, joka lienee Riian kuuluisin nähtävyys. Hinnat eivät silti päätä huimanneet ja ruokakin oli hyvää.

Provincen sisustusta.
Provincessa nauttimamme ruuat.

Ihan suositeltava ruokapaikka oli myös Monte Criston hotellin kellariravintola osoitteessa Kaleju iela 56. 

Kävimme myös eräässä Kalku ielan varrella sijaitsevassa ravintolassa, joka synnytti mielessämme hieman hämäriä mielikuvia, vaikka ruoka siellä olikin hyvää ja edullista. Myöhemmin luin, että Amerikan suurlähetystö varoittaa kansalaisiaan kyseisestä paikasta erityisesti iltaisin ja öisin, kun se muuttuu baariksi...

Kahviloita Riiassa oli paljon. Me poikkesimme pari kertaa Double Coffee -nimiseen paikkaan, kun se tuntui vaanivan meitä joka kulmalla. Kahvit ja kaakaot olivat hyviä, mutta hieman petyimme, kun siellä ei ollutkaan leivoslistaa.

Ostoksia

Riika on täynnä pieniä putiikkeja ja siellä on myös monta ostoskeskusta. Oheisissa kuvissa on pieni otos kaikesta tarjonnasta. Kuvissa ei ole mukana lukuisia ylikansallisia vaateketjuja, jotka ovat varsinkin nuorison mieleen. Esimerkiksi New Yorkerilla oli 3-kerroksinen myymälä Kalku Ielalla. Ruoka oli kaupoissa edullista. Lähin kauppamme Rimi, josta ostimme pientä iltapalaa, juomavettä ja suklaatuliaiset, sijaitsi Galerija Centrs'n ostoskeskuksessa Audeju ielalla.

Vanhan kaupungin kaduilla oli myyntipöytiä, joissa oli kaikkea kaunista.

Meripihkaa oli kaupoissa ja toreilla.

Ikkunaostoksia silmille.

Tästä olisi saanut hienon kehyksen vaikkapa isänpäivälahjaksi. :D

Joulu teki jo tuloaan.

Tämäkin oli myytävänä, mutta ei olisi mahtunut matkalaukkuun.

Lankojen lisäksi nämä olivat omaan matkalaukkuun sopivia tuliaisostoksia (sekä tietysti yksi huivi latvialaisesta kaupasta ja pusero nuorisoliikkeestä. :D)

Nähtävyyksiä ja ihania katuja
Kissatalo

Kolme veljestä eli kolme taloa, jotka on rakennettu eri vuosisadoilla. Valkoinen nro 17 on Riian vanhin asuinrakennus 1400-luvulta. Taloryhmä on aivan lähellä HobbyWoolia samalla Maza Pils -kadulla.

Pyhän Pietarin kirkko taustalla ja oikealla Mustapäiden talo.
Yhtenä iltana kävimme oopperassa. Puitteet olivat mahtavat, akustiikka loistava ja esitys erinomainen. Liput olin tilannut ja maksanut etukäteen classictic.comin kautta. E-liput piti vain vaihtaa oopperan kassalla oikeisiin lippuihin, jotka odottivat nimellä varustetussa kirjekuoressa. Omasta vaatetuksesta mainittakoon, että se oli normaali siisti vaatetus. Olkapäillä oli hieman juhlavampi huivi, joka oli kiinnitetty kauniilla huivikorulla. Iltapukuja ei monia näkynyt, mutta ei ihan farkkujakaan.

Oopperatalo.

Oopperatalon aitioita.

Oopperatalon kattokupoli.

Keskellä kaupunkia Pilsetas-kanaalin molemmin puolin on valtava puistoalue, jossa ruska hehkui parhaimmillaan.


Sillan kaiteet olivat täynnä rakkauslukkoja, mutta vielä sinne muutama mahtuu.

Rozena iela, yksi Riian kapeimmista kaduista. Hyvin viehättävä.

Takana näkyy Tuomiokirkon torni, Se on kaunein juuri tästä kadunkulmasta (Kramu iela ja Rozena iela).

Tuomiokirkon kattoholvit ja ruoteet. Täällä kuuntelimme lyhyen urkukonsertin, joka esitetään kaksi kertaa viikossa. Pääsymaksu oli noin viisi latia. Akustiikka oli huikea,

Tuomiokirkon ikkunalasimaalauksia.

Ruutitorni.

Riian arkkitehtuuri yllättää aina välillä.

Talo kuin satukirjasta.


Värikkäitä rakennuksia ja romanttisia lyhtypylväitä.

Daugava-joen toisella puolella häämötti uudempaa arkkitehtuuria. Kansalliskirjasto oli lähes valmis ja sen avajaisiin oli enää muutama kuukausi aikaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti