13.3.2016

Minun Wiolakoftani

Olin jo jonkun aikaa ihastellut Wiolakoftaa Ravelryssa ja Neulovan Nartun blogissa. Sitten yhtenä päivänä työkaveri oli kutaista hurauttanut sellaisen itselleen. Ja minulle tuli kauhea hinku saada kofta myös itselleni. Mutta mistä lankaa? Kaivoin lankavarastosta pussillisen viime kesänä Tallinnan Karnaluksista ostettua villalankaa ja aloin mietiskellä. Ja eikun väriä puikoille. Jonkunlainen hatara suunnitelma värien käytöstä oli päässä, mutta lopullisesti päätin vasta seuraavan raidan tullessa vastaan. Vähän huoletti myös koltun sopivuus, kun lanka oli aivan eri sorttia kuin ohjeessa. Mutta soitellen sotaan mentiin ja tällainen siitä tuli.Malli: Ravelrysta Wiolakofta
Lanka: 100 % vironvilla 
Puikot: 3,5Nappilista ja sen reunus on virkattu kaksinkertaisella langalla. Kuvassa mukana myös itsetehty koru, vaikka ei tämä kofta enää koruja kaipaakaan.
Napitkin löytyivät omista varastoista. Napinreikiä piti pienentää omplemalla molemmista päistä, kun niistä tuli ohjeen mukaan vähän liian suuret.


Tämä oli ensimmäinen takki, jonka leikkasin auki. Reunat virkattiin ensin ja sitten leikattiin. Kiitollisuuden velassa olen Neulovan Nartun blogin suuntaan, jossa oli hienot ohjeet.
Nauhaa tilasin kesällä kankaita.comin alennusmyynnistä tietämättä silloin vielä käyttötarkoitusta. Hieman on kapea, mutta täytti tehtävänsä.


Lanka oli tällaista. Veikkaisin, että on merkiltään jotakuinkin Kauni 8/2, vaikka näissä kerissä ei etikettiä ollutkaan. Tuntuu aluksi karkealta, mutta liotin viileässä huuhteluvedessä valmiin työn ja pingotin mittoihinsa. Pehmeni huomattavasti. Kymmenen kerää lankoja maksoi Karnaluksissa pari kymppiä, joten tälle takille ei tullut paljon hintaa, kun lankoja vielä jäikin reilusti. Esimerkiksi sinivihreään osuuteen takissa ei kulunut edes kokonaista kerää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti