3.5.2014

Helmihuivimania sai alkunsa

Olen kuvitellut, että helmien lisääminen neulontatyöhön on niin niin työlästä puuhaa, etten ole sitä aiemmin kokeillut. Jokin aika sitten aloin kuitenkin Ravelryssä seikkaillessani törmäillä niin ihastuttaviin malleihin, että oli pakko tuohonkin puuhaan ryhtyä. 

Ohjeita helmien upottamiseksi neuleeseen on mm. Ullaneuleessa. Itse käytin apuna virkkuukoukkua.

Ostin helmiä Sinooperista sekä nettikaupasta nimeltä HelmiQ. 

Sinooperin helmet. Nämä ovat suurin piirtein kokoa 6,0. Mitä pienempi luku sitä suurempi helmi. (Näiden joukossa oli muutamia sellaisia helmiä, joissa ei ollut kunnon reikää.) Sinisiä käytin siniseen huiviin. 

HelmiQ:n helmet. Laitimmaiset helmet ovat kokoa 6,0. Ne osoittautuivat varsin sopiviksi. Keskimmäisessä pussissa on koon 9,0 helmiä. Kaikki helmet on pujotettu nauhohin, joten mukaan ei ole päässyt pujahtamaan hukkahelmiä. Punaisia käytin alempana olevaan punaiseen huiviin.

Tässä ensimmäinen helmihuivini.Lanka: BC Garn Silkbloom extra fino (yksi vyyhti ei riittänyt, mutta toisesta jäi reilusti)
Puikot: 80 cm pyöröpuikot 4 ja 4,5 ja 5
Virkkuukoukku 0,75
Helmiä koko 6,0
Huivista voi tehdä mieleisensä kokoisen silmukkamääriä ja mallikertojen määriä muuttamalla. Tähän huiviin tein 163 silmukkaa ennen kuin aloitin pitsineuleen. Keskimmäisen mallikerran tein 2 kertaa.Tähän punaiseen huiviin ihastuin kovasti. Malli on samoin kuin edellinen Boo Knits -malleja. Ne ovat paitsi kauniita niin myös yllättävän helppotekoisia ja ymmärrettäviä, kunhan englanninkielinen neulesanasto on hallussa. Mallit ovat myös muunneltavia, koska mallikertoja voi tehdä sen mukaan kuin haluaa huiviinsa kokoa tai lankaa on käytettävissä. Mallit ovat maksullisia, mutta hintansa veroisia. Ohjeet ovat sekä kirjoitettuna että kaavioina.

Malli: Heaven Scent
Lanka: Araucania Ranco (1 vyyhti riitti tähän malliin)
Puikot: 80 cm pyöröpuikot 4 ja 4,5 ja 5
Virkkuukoukku 0,75
Helmiä koko 6,0
Huivista voi tehdä mieleisensä kokoisen silmukkamääriä ja mallikertojen määriä muuttamalla. Tähän huiviin tein 169 silmukkaa ennen kuin aloitin pitsineuleen. Keskimmäisen mallikerran tein yhdesti.

Huivit on päätelty Picot bind off -menetelmällä (mitähän se on suomeksi...). Löysin hyvän ohjeen youtubista. Näiden huivien reunan tein kyseisellä menetelmällä luomalla aina 3 uutta silmukkaa ja päättelemällä 5. 4 kommenttia:

 1. Wau! :) Todella upeita huiveja.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat huivit Taas! En ole vielä päässyt pitsien maailmaan mutta hinku on kova kun kattoo näitä kaunokaisia :) Sininen on niin kaunis huivina, vaikka vyyhdillä näyttää..no kivalta.
  Niin ja mulla on blogissa sulle haaste :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos ja kiitos haasteesta :) Vastailen ja haastelen kunhan lähiaikojen kiireet hellittävät :)

  VastaaPoista
 4. Nää huivit on aivan upeita ja tuo helmien määrä on aivan käsittämätön!
  Mullakin ois sulle haaste, mutta ei kuitenkaan mitään paineita siitä. :)
  http://langanpaastakiinni.blogspot.fi/2014/08/hyva-kiertamaan-haaste.html

  VastaaPoista