3.11.2013

Pitkä ja pehmeä kaulahuivi

Tytär teki tilauksen. Pitäisi saada kaulahuivi, joka olisi niin pitkä, että se menisi kaulan ympäri ainakin kolme kertaa. Kuvio saisi olla muhkea. Värin tuli olla tumma viininpunainen. Hapsutkin olisivat mukava lisä. Lisäksi langan oli oltava niin suloista ja pehmeää, ettei se kutittaisi yhtään. 


Metsästelin lankaa nettisivuilta ja päädyin Debbie Blissin baby cashmerinoon. Se ei kutittaisi vauvaakaan. Löysin sopivan tarjouksenkin suomalaisesta nettikaupasta ja tilasin kuusi kerää. Kyllähän 300 g kaulahuiviin riittäisi, arvelin.

Seuraavaksi alkoi mallin etsintä. Mikään ei kuitenkaan tuntunut suoraan kolahtavan, niinpä suunnittelin mallin itse minulle ennestään tuttujen kuvioiden pohjalta: muutama silmukka helmineuletta laitoihin rullautumisen estämiseksi, nurjaa ja palmikoita.


Päätin neuloa kaksinkertaisella langalla, jotta huivista tulisi muhkeampi. Tietysti kävi niin, että lanka loppui ennen aikojaan ja piti tilata lisää. Sepä olikin lopussa myös nettikaupasta. Lanka sattui olemaan poistuvien värien listalla, mutta onnistuin saamaan muutaman kerän eräästä englantilaisesta nettikaupasta.

Loppu hyvin kaikki hyvin ja opetus: osta mieluummin liikaa lankaa kuin liian vähän. :D

5 kommenttia: