24.10.2013

Riian lankakauppoja

Syyslomamatkalla Riiassa tutustuin paikallisiin lankakauppoihin. Vanhassa kaupungissa romanttisen Maza Pils -kadun numerossa 6 sijaitsi ihastuttava käsityöliike nimeltään Hobbywool. Lähistön lyhtypylväät ja liikennemerkitkin oli päällystetty neuleilla. Sisätiloissa kiemurteli monta pientä huonetta täynnä erilaisia myytäviä käsitöitä. Myös lankaa oli myynnissä.

Hobbywool


HobbyWoolin sisäänkäynti Maza Pils iela 6:ssa.
HobbyWoolin takaovi


Lyhtypylväät ja liikennemerkit oli puettu lämpimiin neuleisiin.

Jännän näköisiä neulekelloja oli ripustettu ovien yläpuolelle.

Virkattuja ja neulottuja leluja oli myytävänä. Hinnat oli merkitty sekä lateissa että euroissa.Latvialaisia perinnelapasia, jotka näyttivät toinen toistaan makeammilta. Näiden hinta oli 28 euroa parilta.Pyöräkin oli saanut vaatteet.

Myynnissä oli ulkomaisia laatulankoja kuten esim. Rowania, Jawoll Magicia ja Noroa kartioissa. Myös vironvillaa eli Aade Löngia oli joitakin värejä. 

Tangot notkuivat ihania, käsintehtyjä villatakkeja ja puseroita. En nyt tarkkaan muista hintoja, mutta mielestäni ne jäivät hyvinkin alle sadan euron, mikä ei taidokkaasti käsintehdylle laatuvaatteelle liene kovin suuri hinta.


Filati


Zirgu-kadun varrella numerossa 3 oli lankakauppa Filati. Lankoja oli monta seinällistä, mutta itselleni tuttuja nimiä en juuri huomannut. Värikkäitä, hyvälaatuisen näköisiä ONlinen lankoja oli edullisesti myynnissä. Hyllynreunoissa näkyvät laput kertovat hinnat lateina. 0,70 latia = 1 euro.


Omat ostokseni edellistä kaupoista ovat tässä. Hobbywoolista ostin 2 kerää Jawoll Magicia. Filatista tarttui hyppysiin 2 ONline-kerää ruskanväristä hieman paksumpaa lankaa, josta ehkä saan tehtyä vanttuut talvikeleille. Pinkki lanka muistuttaa kovasti kotoista Polku-lankaa.


Kolmannen lankakaupan bongasin vanhan kaupungin keskellä olevasta Galerija Centrs -ostoskeskuksesta. Siellä oli seinällinen lankoja, joista en tuttuja nimiä havainnut. Yksi laatikko oli täynnä 100 %:sta villalankaa 100:n gramman vyyhdeissä. Hinta yhdeltä vyyhdiltä oli vain 2 latia, joten täytyi tätäkin kauppaa kannattaa ja ostaa 2 oranssinväristä makupalaa.


Lankavyyhtien lisäksi kuvaan on päässyt hieman suklaata sekä pieni pullo Riian mustaa balsamia. Ei voi kuulemma sanoa käyneensä Riiassa, jollei ole maistanut sitä. Pullo on vielä avaamaton, joten ehkä Riiassa käyntini sinetöinti siirtyy tuonnemmaksi.  :D

Kotona kissa vielä tarkisti lankaostokseni.


Lisää Riian matkasta voi lukea ja katsella välilehdeltä Matkavinkkejä.


5 kommenttia:

 1. Aseman ostoskeskusessakin on pieni lankakauppa :)

  VastaaPoista
 2. Jestas...Mä tahdon tuonne ja paksun lompakon kera :D Oijoi...

  VastaaPoista
 3. <3 Ihania lankoja . . . eikä hintakaan päätä huimaa :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon päivityksestä!!!
  Olen lähdössä joulukuussa Riikaan. :)

  -Ritva Kuopiosta-

  VastaaPoista