2.11.2013

Metamorfoosi

Reilu vuosi sitten en vielä oikein osannut virkata. Olinhan tietysti aikoinani koulussa opetellut sitä, kun pakko oli. Pyöreäkasvoinen nukke ja muutama patalappu oli tullut suurella vaivalla tehtyä, mutta siitä oli aikaa. Sitten näin kaksi virkattua perhosta isäni jääkaapin ovessa. Hän oli saanut ne tuttavaltaan. Isäni jutteli jotain, mutta minä en kuullut mitään, näin vain perhoset. 

Siskoni sattuu olemaan sangen taitava virkkaaja ja pyysin häntä siltä seisomalta opettamaan taidon myös minulle. Netistä metsästettiin ohje, hankittiin lankaa ja virkkuukoukku. Ensimmäisten harakanvarvasyritysten jälkeen perhoset alkoivat hiljalleen syntyä. Sen jälkeen olen virkkaillut muutakin ja vähän lisää perhosia.

Perhosten virkkaukseen on monia hieman toisistaan poikkeavia ohjeita. Listaan tähän joitakin netistä löytyviä. Omani ovat sovelluksia monista ohjeista.


Kuvien perhosiin kiinnitin palasen itseliimautuvaa magneettia, joten ne pysyvät esimerkiksi jääkaapin ovessa.


Kuten useimmilla eläimillä, myös perhosilla on paljon symbolisia merkityksiä eri kulttuureissa. Jos asia kiinnostaa, niin täällä on mielenkiintoinen englanninkielinen sivu, jossa merkityksistä kerrotaan. Siellä on myös video perhosen ihmeellisestä metamorfoosista.


Itselleni perhoset merkitsevät sielua, kauneutta, herkkyyttä, valmiutta muutokseen ja pyrkimystä henkiseen kasvuun. Ne ovat myös muistutus siitä, että pitäisi tarttua hetkeen, sillä aika kulkee nopeasti.


6 kommenttia:

 1. Mahtavia perhosia ja hieno teksti! T. Tilkkureppu

  VastaaPoista
 2. Nämä on kyllä tosi kauniita! Itsekin aikanaan virkkailin samantyylisiä, muttei ne olleet yhtään näin hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näitä on aika nopea tehdä ja mukava antaa joskus pikku lahjoiksi tai tuliaisiksi, jos ei muuta keksi.

   Poista
 3. Kauniita perhosia ja hienoa kuvia niistä! Mie rakastan perhosia, mutta en vielä ole virkannu yhtään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kannattaa kokeilla. Eivät voi olla kovin vaikeita, kun minullakin onnistui, vaikka oli ensimmäinen virkkaustyö sitten kouluaikojen patalappujen.

   Poista